Встановлення приналежності зразка до біологічного виду або підвиду за допомогою ДНК-аналізу у свіжій або замороженій, в окремих випадках переробленій (консерви, фарш тощо), продукції.
Близькоспоріднених представників дуже важко визначити за допомогою звичайних аналізів (якщо йдеться про морфологічні ознаки або цитогенетичні відмінності). В обробленій сировині це взагалі неможливо зробити.
ДНК-аналіз – надійний спосіб визначення джерела сировини та якісного моніторингу селекційного процесу рослини або тварини. Базовим методом є порівняння так званих референтних генетичних послідовностей (маркерів генотипу), які присутні тільки у представника певного виду та змінені або відсутні в іншого виду або підвиду.
Де в Україні замовити ДНК-аналіз на визначення видової приналежності біологічних зразків?