Екологічний флешмоб для депутатів, щоб запобігти катастрофі питної води в Україні

В Україні продовжує діяти принцип адміністративно-територіального управління водними ресурсами. Таким чином, річку наче поділяють на окремі ділянки між територіальними одиницями, де вона протікає, що є нонсенсом! Адже річка – це єдина цілісна екосистема, а відповідно і управління повинно належати одному уповноваженому органу, це перший крок до покращення стану питної води в Україні. Та, на жаль, деякі депутати блокують здійснення відповідних змін у законодавстві.

Організатори флешмобу «Коли питимеш воду, задумайся над тим, звідки вона береться!» сподіваються, що їм вдасться привернути увагу депутатів та прискорить ухвалення відповідних законопроектів.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні основний водозбір здійснюється з озер, річок тощо (тобто поверхневих водотоків), в які легко потрапляють каналізаційні стоки. І поки влада приймає відповідні законопроекти населенню залишається самостійно піклуватися про своє здоров’я, звертаючись за допомогою до наукових лабораторій, які радо допомагають у визначенні якості води та надають необхідні консультації.