Львів накрило димом від горіння торфяників. Як захиститися від токсичних речовин у повітрі?

goryt-torfovyshcheПоблизу Львова горять торфяники

6 вересня 2016 року зранку Львів затягнуло димом від горіння торфяників поблизу міста. Причиною задимлення стало загорання торфяників у селі Ситихів Жовківського району за 15 км від Львова.

За повідомленням ГУ МНС у Львівській області, зранку 6 вересня рятувальники отримали численні дзвінки від мешканців із повідомленням про задимлення. Утім, рятувальникам знадобилося кілька годин, щоб встановити місце пожежі.

До гасіння торфяників було залучено більше 60 рятувальників та 9 одиниць спецтехніки. Загалом, пожежею охоплена територія близько 1.5 га.

Серед можливих причин пожежі – суха погода та людський фактор.

Як уберегтися від отруєння димом від горіння торфяників?

Дим від горіння торфяників може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям, зазначають фахівці. Дим, що виділяється у повітрі під час горіння торфяників, є більш небезпечним для здоров’я, ніж деревний, оскільки при згорянні торфу виділяється багато сполук вуглецю, сірки та азоту. Отруєння цими сполуками може викликати головний біль, слабкість та подразнення дихальних шляхів. А от дрібнодисперсні часточки сажі та канцерогенів можуть осісти в легенях назавжди, завдаючи значно серйозніших проблем зі здоров’ям.

Щоб вберегти організм від токсичних речовин, варто часто проводити вологе прибирання вдома, завішати кватирки вологою тканиною та тимчасово відмовитися від використання таких приладів, як витяжки та порохотяги, радить фахівець Науково-сервісної фірми «ОТАВА» Микола Вовк. Детальніше про те, чим небезпечний дим від горіння торфяників та як захистити організм від токсинів, що потрапляють у повітря внаслідок горіння, читайте у статті “Чим небезпечний дим від горіння торфяників та як від нього захиститися? Поради фахівця”.