Завдяки українським науковцям підземні води України будуть очищені від нафтохімічного забруднення

В Україні, починаючи ще з радянських часів спостерігається накочення осередків нафтохімічного забруднення, відомо, що вони є досить стійкими тому можуть десятиліттями зберігатися в природі та забруднювати горизонти підземних вод.

Враховуючи всю серйозність ситуації науковці з Інституту геологічних наук (ІГН) НАН України в межах Програми НАТО «Наука заради миру та безпеки» розробили цілу низку заходів по утилізації нафтопродуктів. Практичний етап проекту стартував 26 травня 2016 року в Києві за участі заступника Генерального секретаря НАТО Сорін Дукару, Голови Місії України при НАТО Єгоря Божок, заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігоря Долгова, представників Міністерства оборони України. Також до українських науковців приєдналися і колеги з французької геологічної компанії BRGM.

Під час заходу в експлуатацію було введено систему вилучення нафтопродуктів і забруднених підземних вод, вона має стати ключовою у роботі науковців при очищенні води від нафтохімічного забруднення.

http://www.nas.gov.ua/UA/Messages/news1/Pages/View.aspx?MessageID=2326