Спільний конкурс проектів НАН України та ЧЕСЬКОЇ АКАДЕМІЇ НАУК НА 2017-2019 рр.

НАН України оголошує спільний конкурс проектів НАНУ та Чеської академії наук на 2017-2019 рр.

Термін подачі заявок закінчується 30 червня 2016 р.

До конкурсу з української сторони допускаються проекти вчених, які працюють в установах НАН України та партнерами яких є науковці ЧАН.

Узгоджені заявки подаються: українськими співкерівниками проектів – до НАН України українською та англійською мовами; чеськими співкерівниками проектів – до ЧАН.

До участі в конкурсі не допускаються:

– проекти, які подані на конкурс після закінчення визначеного терміну конкурсу;

– проекти, які оформлені не за правилами;

– неузгоджені проекти;

– проекти, які подані тільки однією стороною.

Допущені до конкурсу заявки проходять паралельно незалежну експертизу. Експертизу проектів з української сторони здійснює НАН України, з чеської сторони – ЧАН. Розгляд заявок здійснюється кожною зі сторін самостійно – відповідно до власних правил. Інформація про проходження експертизи є конфіденційною.

Результати конкурсу будуть підсумовані в грудні 2016 року. Затверджений перелік українсько-чеських дослідницьких проектів, які реалізовуватимуться в рамках Угоди про наукове співробітництво між Національною академію наук України і Чеською академією наук у зазначений період, буде опубліковано на веб-сайті НАН України  (http://www.nas.gov.ua)

Обмін ученими для проведення дослідницької роботи в рамках затверджених проектів здійснюється за встановленою квотою обміну.

Фінансові умови наукового обміну:

Сторона, що направляє, покриває витрати на проїзд своїх фахівців до іншої країни й назад.

Сторона, що приймає, покриває витрати із забезпечення науковців житлом, добовими або харчуванням.

Умови конкурсу та форма заявки розміщені на сайті НАН України за посиланням: http://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Announcements/Pages/view.aspx?MessageID=2253