Українські науковці зробили революцію у репродуктології

У відеосюжеті ТСН йдеться про те, що київським науковцям-репродуктологам вдалося втілити в життя революційний метод, який дозволяє мати дітей тим парам, які через генетичні порушення не мали на це ніяких шансів.

Науковцям вдалося сформували ембріон з ядер тата й мами та перенести, його в клітину донора. Таким чином, майбутня дитина отримує повністю всю інформацію від батьків (адже вона зберігається в ядрах), а клітина донор забезпечує нормальний розвиток ембріона.

На сьогодні вже відомо про першу вагітність завдяки цьому методу, ще дві пацієнтки проходять необхідне обстеження. Метод є унікальним, ще жодній країні світу не вдалося повторити його!

Поштовхом для проведення подібних досліджень стала британка, яка мала 7 дітей, 6 з яких загинуло, лише одному синові вдалося дожити до 21 року. Причиною всьому генетичні аномалії в мітохондріях, утворення яких забезпечують клітину енергією і дають можливість майбутньому ембріону розвиватися.

Революційність нового методу в тому, що сформований ембріон батьків забезпечується енергетичним потенціалом за рахунок донорної клітини. Журналісти назвали цей метод методом “трьох батьків”, а репродуктологи вже чекають на пацієнтів не тільки з України, а й з усього світу.