У КПІ відкрили «Центр чистої води»

Лабораторія має стати одним із головних наукових майданчиків для розробки і досліджень технологій водоочищення.

Юлія Поворозник,  журналіст:

– Система очищення води починається з її знезалізнення за допомогою механічних фільтрів. Далі основна частина рідини проходить пом’якшення та знесолення, а інша – заряджається кальцієм, магнієм та іншими мінералами. При виході потоки змішуються, знезаражуються озоном – і у вашій склянці якісна вода, що відповідає всім санітарним нормам. В середньому, за годину можна очистити тисячу літрів аквавіти.

Микола Гомеля,  директор ННЦ “Чиста вода”:

– Тут секції можна додавати і додавати, установка – мобільна. В залежності від потреб можна збільшувати або зменшувати виробничі потужності. Багато фірм таку воду рекламують, як цілющу.

Передусім центр знайомитиме фахівців із новими досягненнями в галузі, а також студенти проводитимуть тут лабораторні роботи.

Микола Гомеля,  директор ННЦ “Чиста вода”:

– Це прекрасна можливість відпрацьовувати технології, тому що, знаєте, коли ми робимо у міні-колонках лабораторії, то це дуже далеко від виробничих умов. А переносити його потім на виробництво – дуже складно.

Забезпечуватиме лабораторія якісною питною водою працівників та студентів КПІ.

Михайло Згуровський, ректор НТУУ “КПІ”:

– Це не промислова лабораторія, вона є дослідницькою та навчально-науковою, але, звичайно, її продуктом є чиста вода. І, якщо цю воду буде споживати наша студентська їдальня і гуртожитки, то ми будемо раді такому додатковому результату.

Обладнано центр повністю за спонсорські кошти.

Михайло Мірзаєв, директор НВП ТОВ “Технології природи”:

 – Это всего лишь маленькая пилотная версия. Мы ее сможем развернуть до масштабов города без проблем – при надлежащем финансировании. Это все реально, и тогда мы можем пить чистую воду – это факт.

Кінцева мета проекту – забезпечити чистою питною водою всіх мешканців України.

Джерело: http://www.kievtv.com.ua

 

0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі