Україна – асоційований учасник програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020»

20 березня 2015 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт та Комісар з досліджень, науки та інновацій Європейського Союзу Карлос Моедас підписали Угоду між Україною і Європейським Союзом про участь України у Рамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

Ця угода відкриває для українських науковців можливості приймати участь у конкурсах на отримання грантів Європейської дослідницької ради на тих же засадах, що і організації з країн Європейського Союзу. Це означає право бути координаторами науково-дослідних проектів, самостійно формувати команду та обирати напрямок досліджень, контролювати фінансову частину. Також набуття Україною асоційованого членства у «Горизонт 2020» включає новий механізм використання незалежної партнерської експертної підтримки, покращення планування, впровадження оцінки національної та регіональної дослідницької інноваційної політики.

http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2015/03/20/ukrayina-%E2%80%93-asoczijovanij-uchasnik-programi-es-z-doslidzhen-ta-innovaczij-%C2%ABgorizont-2020%C2%BB/

0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі