Вчені винайшли спосіб відтворити зникаючі види тварин

Американські вчені вирішили врятувати від повного зникнення з планети один із найбільш рідкісних видів тварин – білого носорога. Наразі у світі живуть лише 7 особин. Та й тих утримують у неволі. Диких білих носорогів узагалі вже не залишилося, повідомляють вчені. Для того, аби продовжити рід, науковці розробили інноваційну технологію, яка дасть їм можливість перетворити клітини шкіри носорогів на стовбурові. А потім створювати з них яйцеклітини та вживляти самкам.

– Ми просто беремо клітину шкіри, вводимо до неї чотири додаткові види генів – і вона перетворюється на стовбурову. Буквально через тиждень цю клітину вже можна вводити до організму самки, – розповідає науковець Інбар Фрейдріх.

Поки що вчені проводять дослідження на білих носорогах. Утім, якщо експеримент виявиться успішним, цю технологію можна буде застосувати і для відродження інших видів тварин, що зникають.

– Завдяки цій технології ми просто зможемо відтворити генетичний ряд будь-якого виду. І якщо існує хоча б одна пара, то нам вдасться активізувати дітородну функцію у самок. Це просто прорив у науці, – радіє учений Олівер Райдер.

Наразі дослідження американських науковців перебувають лише на початковій стадії. Завершити експеримент учені сподіваються вже за 5-7 років. Повідомляє телеканал UBR.

0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі